Scania voor zwaar bedrijfstransport

Scania werd in 1891 opgericht in Malmö, maar produceerde in het begin alleen fietsen. In 1903 werden de eerste auto’s ontwikkeld, waarna in 1905 de eerste vrachtwagen van Scania werd gelanceerd. Scania heeft tegenwoordig in de markt van zware bedrijfsauto´s, motoren voor industrie en scheepvaart en autobussen een toonaangevende positie. In Europa bevinden zich meerdere productievestigingen, maar ook in Latijns-Amerika is de fabrikant actief. In totaal is het bedrijf in meer dan honderd verschillende landen vertegenwoordigd.

Betrouwbare zware bedrijfswagens

De fabrikant Scania richt zich bij de productie van bedrijfswagens op de ontwikkeling van bussen, zware trucks en touringcars. Daarnaast produceert het bedrijf industrie- en scheepsmotoren en biedt het een groot aantal producten en diensten op het gebied van service. De fabrikant van zware bedrijfswagens maakt gebruik van een zogenaamd modulair productsysteem. Dat houdt in dat op basis van een aantal hoofdcomponenten een product op maat kan worden ontwikkeld. Elke bedrijfswagen kan aangepast worden aan de specifieke wensen met betrekking tot het transport van goederen.

Scania trucks met modulaire configuraties

De typische modellen van Scania bedrijfswagens bestaan uit trucks voor transport. De modellen onderscheiden zich ten aanzien van het transportdoel. Zo zijn er diverse vrachtwagens voor internationaal vervoer. Er zijn trucks voor algemene lading, maar ook gespecialiseerde truckcombinaties voor bijvoorbeeld voertuigtransport in productie bij Scania. De trucks voor volumineuze ladingen bieden maximale laadruimte en de tank en bulk vrachtwagens zijn betrouwbaar en beschikken over optimale rijeigenschappen. De temperatuurgeregelde modellen bieden een hoge gemiddelde snelheid en leveren ideale prestaties. De Scania R-serie is in het verleden bekroond met de titel Truck of the Year. De nieuwe V8 truckreeks kent vrachtwagens met een superieure kracht van 500 tot 730 pk. Scania produceert verder off-road trucks om onder alle omstandigheden te kunnen presteren. Voor specifieke transportdoelen, zoals voor distributie, zijn er speciale modellen zoals de Scania bakwagens, platforms, tankwagens en complete voertuigen. Voor de bouw zijn er eveneens diverse modellen, zoals de zware kiepwagen, terreintruck, betontruck en houttruck.

Zuinige bedrijfsbussen en touringcars

De bussen en touringcars van Scania bestaan uit een compleet reeks bedrijfswagens voor onder meer stad- en streekvervoer en intercity vervoer. Een van de kenmerken van deze Scania bedrijfswagens is de bedrijfszuinigheid. De prestaties van het voertuig verhouden zich uitstekend ten aanzien van het brandstofverbruik. Elk model kan naar wens worden aangepast. Er kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de capaciteit voor passagiers, maar ook met de indeling van stoelen en het niveau van comfort.