Mitsubishi Fuso

Algemeen

Mitsubishi Fuso is een afdeling van Mitsubishi die zich bezighoudt met het produceren van vrachtwagens en bussen.Tegenwoordig is het bedrijf voor het grootste gedeelte overgenomen door het Duitse bedrijf Daimler AG, terwijl de Mitsubishi groep de overige aandelen in handen heeft. De producten van Mitsubishi Fuso zijn in alle delen van de wereld te vinden. De distributie vindt voor het grootste gedeelte plaats via Mitsubishi Motors of Daimler/Mercedes-Benz.

 

Bussen

Er worden acht verschillende soorten bussen geproduceerd bij Mitsubishi Fuso. Deze bussen zijn de Rosa, de Aero Midi, de Aero Star, de Aero Queen, de Aero King, de Aero Bus, de Aero Ace, de Mitsubishi Cruiser en de Mitsubishi Eagle. Mitsubishi is ook bezig met het duurzamer maken van het vervoer. Zo is er een proef met de Mitsubishi Fuso Aero Star Eco Hybrid. Deze rijdt rond in Japan en volgens Mitsubishi kan het brandstofverbruik hierdoor gereduceerd worden met 30 procent. In deze bus wordt gebruik gemaakt van een in serie geschakelde hybride configuratie: de dieselmotor drijft de wielen niet aan, maar werkt als generator om elektriciteit op te wekken voor de batterijen die in het voertuig zitten. De wielen worden enkel aangedreven door de elektrische motor. Dit systeem wordt door Daimler Trucks ook al gebruikt in de Canter Eco Hybrid.

Vrachtwagens

Binnen Mitsubishi Fuso is er een afdeling voor de productie van vrachtwagens. De meeste vrachtwagens worden voor de overgrote meerderheid ontwikkeld en gebouwd in Japan. De Canter wordt echter in Portugal geproduceerd. Er worden zes verschillende vrachtwagens door Mitsubishi Fuso ontwikkeld: de Canter, de Canter Guts, de Canter Eco Hybrid, de Fighter, The Great en de Super Great. De voertuigen uit de Canter series worden het meest verkocht en bieden ook de grootste mogelijkheden. Zo is de Canter beschikbaar met een enkele of dubbele cabine, als pick-up, met een kraan, een driezijdige kipper, verschillende 4x4-aandrijvingen en daarnaast ook als hybride versie. Bij het hybride systeem in de Canter Eco Hybrid kan het brandstofverbruik tot 23 procent gereduceerd worden.