Mercedes-Benz Axor

Het rijden

De Mercedes-Benz Axor is een van de betere trucks in het legioen van de Mercedes-Benz trucks. Deze vrachtwagen is gespecialiseerd in het rijden van middellange afstanden over de weg. Van de buitenkant ziet de Axor er goed uit met een design waar duidelijk over is nagedacht. De cabine beschikt over fijne, ergonomische stoelen en een luxe bed. Het dashboard ziet er overzichtelijk uit en alle knoppen zijn goed te bereiken vanuit de zitpositie. Het is een lichte truck met een goede motor. De zescilinder-in-lijn motor is een redelijk krachtige en vooral zuinige motor. Deze motor heeft een verlaagde uitstoot van giftige gassen, wat ten goede komt van het milieu. Om de uitstoot nog meer omlaag te brengen focust Mercedes-Benz zich op het verbeteren van de uitstoot van een grote selectie producten, waardoor de vrachtwagens uiteindelijk nog minder giftige gassen uitstoten, en er zuiniger met brandstof kan worden omgegaan. Het chassis is licht, maar toch bijzonder sterk. De truck heeft veel laadcapaciteit, wat natuurlijk een groot voordeel is voor het transport. Deze truck beschikt over een goede wegligging. Ook is het chassis zo ontworpen dat alles snel kan worden gemonteerd.

 

Veiligheid en Comfort

Veiligheid staat ook bij vrachtwagens voorop. Deze transportvoertuigen zijn de laatste jaren alleen maar veiliger geworden en dit zal zich waarschijnlijk voortzetten. In de Axor is een grote verscheidenheid aan veiligheidssystemen geïnstalleerd, zoals een systeem dat u waarschuwt als de vrachtwagen te dicht bij de voorligger komt zodat men altijd genoeg afstand kan bewaren. Binnen het veiligheidspakket van de Classic zitten meer extra's zoals een bestuurdersairbag. Maar ook het basispakket biedt genoeg veiligheid. De cabine is ruim ingericht en de stoelen voelen comfortabel. De stoelen zijn ergonomisch ontworpen om klachten zoals rugpijn te voorkomen. De slaapcabine is ook goed met een comfortabel bed om lekker uit te rusten.

Overige functies en voordelen

Bij de Axor is er over bijna alles goed nagedacht; de truck zit vol met goed uitgewerkte hulpmiddelen, zoals handige opbergruimtes en natuurlijk beschikt de truck over navigatie en een tachograaf. Sommige van de voordelen zijn optioneel, zoals een ingebouwde koelkast onder het bed. Ook is de Axor ingericht met zo weinig mogelijk scherpe randen en zijn er vrijwel geen licht ontvlambare materialen gebruikt. Vanzelfsprekend beschikt de wagen over een radio, en een geavanceerde heteluchtverwarming zorgt ervoor dat de chauffeur geen kou hoeft te vatten. Voor de hetere dagen is er ook een airconditioning aan boord.