MAN TGS

Kort maar krachtig

Sommige trucks zijn niet gemaakt om uren achter elkaar mee te rijden. De MAN TGS is een voorbeeld van zo'n truck. Bij deze vrachtwagen draait het puur om het laadvermogen. Door de vaak zware vracht is de truck niet in staat een hoge snelheid te bereiken. Maar door zijn laadvermogen is de MAN TGS uitermate geschikt voor zware klussen in het bouwverkeer.

 

De kracht en het laadvermogen

Voor de zware klussen die de TGS zal moeten klaren, is er een sterke motor nodig. Daarom is deze truck voorzien van een zescilinder dieselmotor van maximaal 480 pk. Deze sterke motor zorgt ervoor dat de truck met een zeer zware lading toch nog enigszins vooruit komt en redelijke snelheden bereikt. Het laadvermogen van de truck verschilt nogal. De grootste versie heeft een laadvermogen van maar liefst 41 ton. De minst krachtige versie moet het doen met een toch niet onverdienstelijke 18 ton. Voor deze gewichten is een krachtig chassis nodig die eveneens aanwezig is. De motor van de nieuwe TGS verbruikt minder brandstof dan die van de vorige versie. Ook de uitstoot van giftige gassen is teruggedrongen. Hopelijk zal deze trend zich gestaag voortzetten bij de volgende versies. Naast deze motor beschikt de TGS ook nog over vooraandrijving voor extra kracht op onverharde terreinen.

Comfort, design en veiligheid

Het design ziet er goed uit zoals we van MAN gewend zijn, maar om toonaangevend en vernieuwend te blijven mogen we iets meer van MAN verwachten in de toekomst. Al met al ziet het er doch strak en aerodynamisch uit. De cabine is ruim en de ergonomisch ontworpen stoelen zitten erg comfortabel. Wat ook het gebruik voor de chauffeur aantrekkelijker maakt. In de cabine is aan veel details gedacht: de ruimte wordt slim gebruikt en de diverse knoppen zijn overzichtelijk bij elkaar geplaatst. Veiligheid gaat natuurlijk altijd voorop en dat geldt ook voor vrachtwagens. De MAN TGS beschikt over een uitgebreid scala aan veiligheidssystemen die het rijden tot een veiligere bezigheid maken. Zo zijn de indicaties op het dashboard niet verblindend. Er zijn verschillende pakketten van veilig tot zeer veilig. Bij het zeer veilige pakket ontvangt men allerlei optionele veiligheidssystemen. Tevens voldoet de TGS aan alle veiligheidsnormen van de Europese Unie.