MAN TGM

De Trucknology serie

MAN Truck & Bus is onderdeel van het Duitse bedrijf MAN Group dat gespecialiseerd is in het produceren van transportauto’s met een gewicht tussen de 7,49 en 44 ton. MAN TG is de benaming voor de trucklijn die bestaat uit vier basismodellen: TGX, TGS, TGL en TGM. De TGL en TGM vormen samen de Trucknology serie. De TGM beschikt over een variabel chassis dat kan worden aangepast tot verschillende lengtes. Het gewicht van de TGM kan variëren van 12 tot 24 ton met een wielbasis van 4,125-5,425.

 

Keuze uit verschillende cabines

De MAN TGM beschikt over vier formaten cabines. De C-cabine is de meest compacte variant gemaakt met het oog op dagelijkse leveringen. Regelmatig in- en uitstappen is eenvoudiger gemaakt dankzij een lage instap en brede deuren. Een dubbele zitting voor een bijrijder is een optie. De L-cabine is gericht op comfort voor langeafstandsritten en beschikt over een bed en innovatieve opbergruimten. De LX-cabine is een uitgebreide variant van de L-Cabine met hoger dak waardoor een tweede bed kan worden ingepast. De Crew cabine is een vierdeurscabine met een tweede rij van vier stoelen waardoor plaats is voor maximaal zeven inzittenden. De cabines van MAN TGM voldoen aan strikte veiligheidsstandaarden en de ECE-R29 norm. Een optioneel multifunctioneel stuur zorgt voor controle over radio, telefoon en boordinformatie waardoor de bestuurder de handen op het stuur kan houden.

Een milieuvriendelijke en veilige krachtpatser

De MAN TGM gebruikt common-rail motoren van het eigen merk die voldoen aan de Euro-5 of strengere EEV standaard. De 6-cylinder motoren hebben een vermogen tussen 184 kW en 250 kW (250 -340 pk). Het MAN Tipmatic versnellingssysteem met twaalf versnellingen is geïntegreerd in het stuur en met een switch kan gekozen worden tussen automatisch en handmatig schakelen. De kick-down functie is een automatische schakeling die hulp biedt bij remmen. De onderhoudsvrije MAN PM-KAT filter is geïntegreerd in de uitlaatdemper en houdt een hoog percentage fijnstof tegen. MAN heeft speciale aandacht aan veiligheid besteed met een speciaal ontworpen dodehoekspiegel, koplampen met breed uitwaaierende bundel en een elektronisch remsysteem met remassistentie en geventileerde schijven op alle wielen. De optionele Bremsomat houdt het voertuig bergafwaarts op constante snelheid. Het elektronische stabiliteits programma (ESP) is een andere veiligheidsoptie die helpt tegen slippen of kantelen in het geval van plotse stuurbewegingen, abrupt remmen of veranderingen in de gesteldheid van de weg.