MAN trucks en bussen

De fabrikant MAN Truck en Bus opereert internationaal, ontwikkelt commerciële voertuigen en biedt bedrijven oplossingen voor transport. De fabrikant produceert bussen en trucks in uiteenlopende gewichtscategorieën, die variëren van 7.49 tot 44 ton voor het transport op gebied van korte afstanden. Verder produceert MAN speciale voertuigen, zoals vrachtwagens voor militaire doeleinden. Op het gebied van bedrijfsvervoer voor publieke doeleinden ontwikkelt de fabrikant reisbussen en omnibussen. MAN is in Europa een van de toonaangevende producenten van bedrijfsvoertuigen en zorgt tevens voor de productie van dieselmotoren en gasmotoren van voertuigen.

MAN Trucknology

MAN is een fabrikant met verschillen modellen trucks. Naast de keuze voor een type truck kan een bedrijf naar eigen wens het voertuig samenstellen. Daarbij kan het gebruiksgebied bijvoorbeeld worden aangegeven, zoals langeafstandsverkeer, distributieverkeer en bouwplaats. Bij het model kan verder een onderscheid worden gemaakt tussen chassis en trekker. De vrachtwagenconfigurator kan gebruikt worden om een voertuig op maat samen te stellen.

MAN trucks modellen

De trucks onderscheiden zich onder meer ten aanzien van het gebruiksgebied. Zo is het model MAN TGX geschikt voor zwaar verkeer op internationaal gebied. Dit type biedt drie verschillende cabines, namelijk XL, XLX en XXL, zodat er met de bewegingsvrijheid rekening gehouden kan worden. Het model MAN TGS biedt eveneens drie cabines in een meer compacte vorm en kan ingezet worden op de bouwplaats of voor korte afstanden en distributieverkeer. De MAN truck TGM biedt meerdere opties en heeft een totaalgewicht van maximaal 26 ton. Deze vrachtwagen is zowel voor het langeafstandsverkeer als voor de bouwplaats en het korte afstandsverkeer geschikt. De TGL van MAN bevindt zich in de klasse van zeven tot twaalf ton en is voor verschillende gebruiksdoeleinden geschikt, zoals voor stadsverkeer, distributie en voor de bouwplaats.

Bussen van MAN

MAN produceert diverse bussen voor verschillende zakelijke doeleinden, zoals touringcars van het type Lion’s Coach. De streekbussen beschikken tijdens het rijden over een krachtige dynamiek en kunnen ook voor verre reizen worden ingezet. De Lion’s City bussen van MAN of stadsbussen bieden volop comfort, veiligheid en hebben een milieuvriendelijk rendement, zoals de Lion’s City Hybride. Verder biedt de fabrikant een compleet chassis modelprogramma, dat als basis dient voor het creëren van de ideale bus en voorziet in een individuele oplossing. Overigens verkoopt MAN ook dieselmotoren en gasmotoren. Deze motoren zijn geschikt voor uiteenlopende toepassingen in diverse sectoren. De MAN motoren worden dus niet alleen gebruikt voor de eigen bussen en trucks.