DAF LF

De DAF LF kan overal uit de voeten

De DAF LF is de meest wendbare vrachtwagen die in productie is bij DAF en is een relatief kleine vrachtwagen in vergelijking met de andere modellen van DAF. De LF is erg gemakkelijk in het gebruik en de in- en uitstap is erg laag, waardoor de vrachtwagen gemakkelijk te betreden is. Bij distributiewerk in de stad kan de chauffeur gemakkelijk in- en uitstappen. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie en daardoor lagere kosten. De DAF LF is zeer geschikt voor distributiewerk, omdat de laadruimte erg groot is. Daarnaast kan er veel gewicht in de laadruimte door de sterke assen die DAF gebruikt. De chauffeur kan in de DAF LF genieten van een uiterst comfortabele stoel, waardoor de kans op rugklachten minimaal is. De cabine die te vinden is in de LF is uitgerust met alle uitrustingen die nodig zijn voor een goede besturing van de LF. De luxe cabine maakt het voor de chauffeur aangenaam om zowel korte, als lange afstanden af te leggen.

 

Prestaties die er toe doen

DAF heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in de zuinigheid van de motoren. De DAF is verkrijgbaar in varianten van 140 pk tot 300 pk. Hierdoor kan een keuze worden gemaakt tussen zuinigheid en vermogen. De motoren van de DAF LF zijn tegenwoordig erg stil geworden waardoor er weinig tot geen overlast kan komen van de vrachtwagen. Bij het chassis van de DAF LF is er rekening gehouden met zwaardere vrachten, ondanks het distributiewerk in de stad. Hierdoor kan de chauffeur zowel lichte als zwaardere vrachten vervoeren. De wielbasis is voor de klant zelf te bepalen, daardoor behoudt de klant ook hier veel eigen invulling. De DAF LF is een zeer veelzijdige auto die ook geschikt kan zijn voor zwaarder werk, zoals het wegslepen van auto’s

Er is meer dan de LF

De DAF LF staat bekend als wendbaar en stilistisch. Natuurlijk zijn er ook grotere vrachtwagens verkrijgbaar bij DAF. de CF en de XF zijn bijvoorbeeld grotere types in productie. De nieuwe XF is de grootste en zwaarste vrachtwagen van DAF. Deze vrachtwagen is een waar trekpaard en kan gebruikt worden voor de zeer zware vrachten en natuurlijk voor de lange afstanden. De CF variant is een stukje kleiner en is zeer geschikt voor het middellange distributiewerk. Deze moderne vrachtwagen is eveneens van alle gemakken voorzien waar elke chauffeur waarde aan hecht.