Citroën Jumper: een bestelauto op maat

Robuuste bestelwagen

De >Jumper is sinds 1994 het grootste model bestelwagen van Citroën. De nieuwste generatie Jumper wordt sinds 2006 geproduceerd door Sevel, het samenwerkingsverband tussen Fiat, Peugeot en Citroën. De Jumper vormt een robuuste bestelwagen die leverbaar is in een groot aantal varianten. De basis van de auto is te configureren aan de hand van vier lengtematen, drie wielbases en drie verschillende hoogtes. Het laadvolume kan hierdoor variëren van 8 m³ tot 17 m³ met een maximum totaalgewicht van 4 ton. Ook op het gebied van de motor is er keuze mogelijk. Alle vier mogelijkheden (HDi 130 FAP, HDi 150 FAP, HDi 110 FAP, HDi 180 FAP) zijn dieselmotoren met een standaard roetfilter.

Standaarduitrusting en opties

De Citroën Jumper heeft een degelijke standaarduitrusting. Handgeschakeld 6 versnellingen, een zijschuifdeur (rechts), ABS, stuurbekrachtiging, elektrische ramen en centrale deurvergrendeling. De standaard Jumper kan worden uitgebreid met diverse opties zoals een geïntegreerde parkeercamera met sensors (beeldscherm in de cabine), airbags voor bestuurder en passagier, airconditioning (handmatig of automatisch), cruisecontrol en een regelbare luchtvering voor een betere wegligging. Een navigatiekit bestaat uit een geïntegreerd navigatiesysteem met radio, cd (of dvd) en iPhone/Bluetooth connectie. Er is een ruim assortiment aan handsfree carkits. Voor het vervoer van goederen kan de Jumper worden uitgerust met verschillende imperialen, een trekhaak, een allesdragerset, ladders en tussenwanden (met of zonder ruit). Verder kan de Jumper op verschillende plekken worden beschermd tegen kleine schade door middel van strips, bumperpanelen en ruitbeschermingsgrillen. De Jumper is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren.

Elke branche een Jumper

Het standaardmodel van de Citroën Jumper is de gesloten bestelbus. Dit model kan ook geleverd worden met ramen aan de zijkanten en in de achterdeuren. De Jumper Combi is geoptimaliseerd voor personenvervoer en kan drie krachtige dieselmotoren (HDi 2.2 100, HDi 2.2 120 of HDiF 3.0 160) gebruiken. Afhankelijk van de grootte kunnen tussen de acht en zestien passagiers worden vervoerd. De minibus varianten van de Jumper Combi kunnen tussen de veertien en zeventien personen transporteren. De minibus is standaard uitgerust met een eerstehulpkoffer, brandblusser en veiligheidshamer. De pick-up variant is verkrijgbaar met een enkele of dubbele cabine. Afhankelijk van de branche kan de Citroën Jumper op maat worden geleverd, bijvoorbeeld als koelwagen, koelcontainer of containerwagen. De volumewagen komt in drie varianten die dankzij het lage gewicht gunstig zijn in het brandstofverbruik: de Jumper bakwagen, Polyvolume (met lage instap waardoor laadklep niet nodig is) en de Clixtar-oplegger.