De aanhanger vervoert uw goederen

Gebruik van de aanhanger

Een aanhanger is een vaak gebruikt middel dat zowel achter een personenauto als achter een bestelauto bevestigt kan worden. Een aanhanger wordt vaak gebruikt om goederen te vervoeren die niet in de bestelbus kunnen, of hier vanwege ruimtegebrek niet meer bij passen. Aanhangers hebben een grote waarde op het gebied van vervoer van grote goederen. Tegenwoordig mag men met een B-rijbewijs al een kleine aanhanger achter de auto hangen. Als men in het bezit is van een E-rijbewijs, dan zijn ook grote aanhangers geen probleem. Het besturen van een aanhanger vergt enige oefening, maar binnen enkele dagen is dit geen enkel probleem.

Talloze eisen, talloze mogelijkheden

Er is tegenwoordig een grote keuze uit aanhangers. Aanhangers zijn te verdelen in twee klassen. Hierbij praten we over aanhangers tot 750kg en aanhangers boven de 750kg. De kleinere aanhangers zijn vaak geschikt voor goederen die niet veel wegen. De aanhangers hebben vaak één as en het vervoeren van zware lading wordt niet aangeraden. Deze aanhangers zijn vaak goedkoop in aanschaf en gemakkelijk te verkopen. De zwaardere aanhangers hebben vaak twee assen waardoor men een zwaardere lading kan vervoeren. Deze aanhangers zijn geremd en bevatten meer extra opties. Zo beschikken zij over meer reflectoren en de lichten zijn altijd van uitstekende kwaliteit. Een slot op een aanhanger wordt meestal vanuit de fabriek meegeleverd, zo zijn de aanhangers eenvoudig te beveiligen. De meeste aanhangersloten gaan om de dissel heen, waardoor de aanhanger niet aan te koppelen is.

Doelgroepen

Bij de productie van aanhangers wordt er rekening gehouden met de doelgroep van de markt. Aanhangers voor zwaardere goederen zijn meestal vervaardigd van metaal, terwijl in andere aanhangers ook weleens hout wordt gebruikt. Hout is lichter en ook goedkoper dan metaal. De hoogte, lengte en breedte van een aanhanger is altijd verschillend. Elke aanhanger heeft zijn voordeel. Hoge aanhangers worden bijvoorbeeld gebruikt voor het vervoer van paarden. Zo'n hoge aanhanger is niet handig wanneer er veel zand in gegooid moet worden. Een lage aanhanger biedt dan meer voordelen. Een aanhanger kan volledig naar eigen wensen worden aangeschaft. Ook het huren van een aanhanger wordt veel gedaan. Al deze verschillende soorten modellen zijn via het internet eenvoudig op te zoeken. Bij diverse bestelautodealers zijn er mogelijkheden voor een aanhanger. De dealer kan mensen altijd advies geven over welke aanhanger het beste past bij de auto.